POČETNA ONLINE SHOP
NAVODNJAVANJE | POLJOPRIVREDA | GALERIJA | AKCIJA | KONTAKT

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
NAVODNJAVANJE
 
Navodnjavanje KAP PO KAP
Navodnjavanje travnjaka"POP-UP"
Vodeni topovi
Raspršivači
Dopunski program
Zalivanje sportskih terena
Navodnjavanje KAP PO KAP

Sistem za navodnjavanje "KAP PO KAP" najracionalnije iskorištava raspoloživu količinu vode i doprinosi uvećavanju prinosa za preko 100% u poredjenju sa obradivim površinama bez ovog sistema. Ovi rezultati se postižu zahvaljujući činjenici da sistem radi isključivo tokom sunčanog dela dana, kada je asimilacija najintenzivnija, a nikako i nikada noću. Vodom se opskrbljuje isključivo koreni sistem željene biljke (~4 l/h  - pri odgovarajućem pritisku) zanemarujući korov u medjurednom prostoru. Ovaj sistem služi za zalivanje svih vrsta voća, povrća kao i cveća, u zatvorenim i otvorenim prostorima.
Voda se može koristiti iz bilo kog izvora, ali mora biti hemijski i mehanički čista što se postiže upotrebom filtera finoće od 80-200 mikrona.
Ovim sistemom se može vršiti i prihranjivanje, kao i zaštita biljaka svim sredstvima koja idu preko korenog sistema.
Više od 90%. konstrukcije sistema izradjeno je od plastičnih masa, pa je uz minimalnu pažnju i održavanje obezbedjen dug vek trajanja, što je u praksi i potvrdjeno.Navodnjavanje voćnjaka

Navodnjavanje voćnjaka se može vršiti pomoću kapajućih cevi. Cevi mogu biti sa ugrađenim kapljačima ili sa kapljačima koji se naknadno ugrađuju. Kod gušće sadnje se preporučuju cevi sa ugrađenim kapljačima na rastojanju od 50-100cm koji mogu imati protok od 2-4 lit. po komadu. Trajnost takvih sistema je oko 5 godina, što je obezbeđeno i garantnim rokom.

Kod zasada sa većim rastojanjem stabala se preporučuju kapljači koji se naknadno ugradjuju na željeno rastojanje. Prednost ovakvog sistema je ciljano navodnjavanje, ušteda vode i duži vek trajanja. Kapljači se mogu rastavljati i samim tim omogućavaju trajnost od 10 godina pa naviše. Kapljači se izradjuju sa protocima od 2 i 4lit. po komadu na sat. Postoje standardni i kompezatorski kapljači tj. oni koji su namenjeni za zasade na površinama sa nagibom. Kompezatorski kapljači u sebi sadrže gumenu membranu koja izjednačava razlike u pritiscima na svim kapaljkama na liniji.

Firma ULIS doo vrši profesionalnu ugradnju ovakvih sistema.

Cenovnik kapajucih cevi
Održavanje sistema KAP PO KAP

Pod održavanjem se podrazumeva: redovno čišćenje filtera, ispiranje mreže pre početka i na završetku zalivne sezone kao i pažnja pri medjurednoj obradi kako ne bi došlo do mehaničkih oštećenja laterala.

Redovnom kontrolom, pravilinim radnim pritiskom i pravilnom instalacijom obezbedićete funkcionalan i dugotrajan rad Vašeg sistema za navodnjavanje.